Muzafer Xhaxhiu

Muzafer Xhaxhiu, diplomuar në Beograd dhe Moskë për letërsinë klasike greke dhe latine, nisi të shkruante në vitin 1939. Por kontributi i tij i çmuar…

>> lexo më shumë

Vladimir Sorokin

Vladimir Sorokin ka lindur më 7 gusht 1955 në Vukovo, pranë Moskës. Debutimin letrar e pati më 1972 në një revistë. Studimet e larta i kreu në Institutin…

>> lexo më shumë

A. Z. Çajupi

A. Z. Çajupi zë vend të rëndësishëm në letërsinë e kulturën shqiptare. Ai rinovoi një traditë poetike dhe i dha përmbajtje e…

>> lexo më shumë

Afrim Q. Karagjozi

Prof. Dr. Afrim Q. Karagjozi, studiues dhe përkthyes, njohës dhe pedagog spikatës i gjuhës dhe letërsisë angleze, i cili i ka kushtuar gjithë jetën kulturës…

>> lexo më shumë