Alexandre Dumas

Alexandre Dumas (1802-1870) është shkrimtar francez, pseudonim i përdorur nga Dumas Davy de la Pailleterie, i njohur në mbarë botën për romanet e shumta historike…

>> lexo më shumë

Alfred Kosta

Alfred Kosta. Lindur në Tiranë më 1954. Diplomuar në Universitetin e Tiranës, Fakulteti i Shkencave Natyrore, më 1979. Për disa vite ka qenë lektor në…

>> lexo më shumë

Ali Xhiku

Profesor Ali Xhiku lindi në Gjirokastër më 1943. Nga vitet 1962-66 kreu studimet në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë; dega gjuhë-letërsi…

>> lexo më shumë

Alki Zei

Alki Zei lindi në Athinë më 1925. Babai ishte nga Kreta, kurse nëna nga Samoja, ku kaloi fëmijërinë. Studioi në Fakultetin e Filozofisë të Universitetit…

>> lexo më shumë

Alois Niederstätter

ALOIS NIEDERSTÄTTER ka studiuar histori dhe gjermanistikë në Salzburg. Më 1980 fitoi titullin Doktor në Filozofi. Që nga viti 2001 është drejtor i Arkivit…

>> lexo më shumë