Ali Xhiku

Profesor Ali Xhiku lindi në Gjirokastër më 1943. Nga vitet 1962-66 kreu studimet në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë; dega gjuhë-letërsi…

>> lexo më shumë

Alki Zei

Alki Zei lindi në Athinë më 1925. Babai ishte nga Kreta, kurse nëna nga Samoja, ku kaloi fëmijërinë. Studioi në Fakultetin e Filozofisë të Universitetit…

>> lexo më shumë

Alois Niederstätter

ALOIS NIEDERSTÄTTER ka studiuar histori dhe gjermanistikë në Salzburg. Më 1980 fitoi titullin Doktor në Filozofi. Që nga viti 2001 është drejtor i Arkivit…

>> lexo më shumë

Amin Zaoui

Amin Zaoui (1956, Algjeri) është shkrimtar dhe studiues dygjuhësh (arabisht dhe frëngjisht). Pas një periudhe dhjetëvjeçare mërgimi në Francë…

>> lexo më shumë

André Martinet

André Martinet (1908-‘99) është gjuhëtar francez, që gjatë punës së tij u ndikuar mjaft nga gjuhësia strukturore. Gruaja e tij, Jeanne Martinet,…

>> lexo më shumë

André Pieyre de Mandiargues

André Paul de Mandiargues (1909-1991) filloi të shkruante në moshë fare të re, për t’u bërë më pas një nga shkrimtarët francezë…

>> lexo më shumë