Andrea Camilleri

Andrea Camilleri ka lindur në Porto Empodokle (Agrigento) më 1925, por prej vitesh jeton në Romë. Dy janë karrierat e tij kryesore: regjisor dhe skenarist në teatër…

>> lexo më shumë

Angela Nanetti

Angela Nanetti lindi në Budrio më 1942. Shkollën fillore, të mesme dhe të lartën i kreu në Bolonjë. U diplomua për Historinë Mesjetare. Më…

>> lexo më shumë

Anne B. Ragde

Anne B. Ragde lindi më 3 dhjetor 1957 në Odda, Norvegji. Krijimtarinë artistike e nisi më 1986 me një libër për fëmijë, që u prit mjaft mirë…

>> lexo më shumë

Anne Frank

Anne Frank filloi të shkruante në ditarin e saj që në moshën trembëdhjetëvjeçare, nga 12 qershori i vitit 1942 deri më 1 gusht 1944. Në të…

>> lexo më shumë

Anne Holt

Anne Holt ka lindur në Larvik më 1958 dhe kaloi fëmijërinë në Lillestrom e Tromsø dhe u transferua në Oslo në moshën njëzetvjeçare.…

>> lexo më shumë

Annemarie Bostroem

Annemarie Bostroem (lindur më 24 maj 1922 në Lajpcig) është poete dhe dramaturge gjermane. Studioi për teatër dhe letërsi në Lajpcig, Berlin dhe Vjenë,…

>> lexo më shumë