Walter Zeev Laqueur

Walter Zeev Laqueur (lindur më 26 maj 1921) është një historian amerikan dhe analist politik. Ai lindi në Breslau, Gjermani, në një familje çifute. Më…

>> lexo më shumë

Wladyslaw Szpilman

Vlladisllav Shpilman/Wladyslaw Szpilman (1911-2000) studioi për piano në Akademinë e Muzikës në Varshavë, dhe më 1931 në Akademinë e Arteve në…

>> lexo më shumë

Xhovalin Delia

Lindur më 1959. Pasi diplomohet në Akademinë e Arteve si piktor, më 1985, nis rrugën e artit kinematografik në Kinostudion Shqipëria e Re, ku realizoi disa…

>> lexo më shumë

Yvonne MacGrory

Yvonne MacGrory lindi dhe u rrit në Irlandë. Ajo është autore e librave E fshehta e unazës prej rubini (DITURIA), Ema dhe unaza prej rubini, Marta dhe unaza prej rubini…

>> lexo më shumë

Zef Skiroi

Zef Skiroi është shkrimtar i shquar arbëresh. Në moshën 9-vjeçare ai shkroi një vjershë kushtuar Skënderbeut, duke hapur kështu siparin e veprave…

>> lexo më shumë

Zhan Qizhi

Zhang Qizhi, ka lindur në vitin 1927. Aktualisht është rektor nderi i Universitetit Xibei (Northwestern University), drejtor i Institutit të Kulturës dhe Mendimit Kinez…

>> lexo më shumë