Viktor Hygo

Viktor Hygo (1802-1885) është një prej shkrimtarëve më të shquar të letërsisë franceze. Kreu studimet në liceun “Luigji i Madh”,…

>> lexo më shumë

Vili Minarolli

Vili Minarolli lindi në Elbasan, më 8 gusht 1944. Më 1962 mbaroi gjimnazin “P. N. Luarasi” në Tiranë, më 1966 Fakultetin e Shkencave të Natyrës,…

>> lexo më shumë

Virginia E. Wolff

Virginia Euwer Wolf lindi në Portland, Oregon, ku dhe ndoqi shkollën për vajza St. Helen's Hall (sot Oregon Episcopal School) dhe më pas Smith College. Është një…

>> lexo më shumë

Walter Zeev Laqueur

Walter Zeev Laqueur (lindur më 26 maj 1921) është një historian amerikan dhe analist politik. Ai lindi në Breslau, Gjermani, në një familje çifute. Më…

>> lexo më shumë

Wladyslaw Szpilman

Vlladisllav Shpilman/Wladyslaw Szpilman (1911-2000) studioi për piano në Akademinë e Muzikës në Varshavë, dhe më 1931 në Akademinë e Arteve në…

>> lexo më shumë

Xhovalin Delia

Lindur më 1959. Pasi diplomohet në Akademinë e Arteve si piktor, më 1985, nis rrugën e artit kinematografik në Kinostudion Shqipëria e Re, ku realizoi disa…

>> lexo më shumë