Wladyslaw Szpilman

Vlladisllav Shpilman/Wladyslaw Szpilman (1911-2000) studioi për piano në Akademinë e Muzikës në Varshavë, dhe më 1931 në Akademinë e Arteve në…

>> lexo më shumë

Xhovalin Delia

Lindur më 1959. Pasi diplomohet në Akademinë e Arteve si piktor, më 1985, nis rrugën e artit kinematografik në Kinostudion Shqipëria e Re, ku realizoi disa…

>> lexo më shumë

Yvonne MacGrory

Yvonne MacGrory lindi dhe u rrit në Irlandë. Ajo është autore e librave E fshehta e unazës prej rubini (DITURIA), Ema dhe unaza prej rubini, Marta dhe unaza prej rubini…

>> lexo më shumë

Zef Skiroi

Zef Skiroi është shkrimtar i shquar arbëresh. Në moshën 9-vjeçare ai shkroi një vjershë kushtuar Skënderbeut, duke hapur kështu siparin e veprave…

>> lexo më shumë

Zhan Qizhi

Zhang Qizhi, ka lindur në vitin 1927. Aktualisht është rektor nderi i Universitetit Xibei (Northwestern University), drejtor i Institutit të Kulturës dhe Mendimit Kinez…

>> lexo më shumë

Øivind Stenersen, Ivar Libæk

ØIVIND STENERSEN (1946) Candidatus philologiae më 1972, lektor dhe kërkues shkencor (1979-1993) në Departamentin e Historisë, Universiteti i Oslos. Kërkues shkencor…

>> lexo më shumë