Agâh Sirri Levend

Agâh Sirri Levend (1894-1978) lindi në Levend. Punoi si mësues në shkollat e mesme të Stambollit. Është autor i shumë artikujve me tema sociale dhe kulturore…

>> lexo më shumë

Agatha Christie

Agatha Christie (1890-1976) shkrimtare e shquar angleze, e konsideruar si “Mbretëresha e krimit”, sepse krijimtaria e saj gjithmonë ka pasur në qendër motive…

>> lexo më shumë

Ahmet Hamdi Tanpinar

Ahmet Hamdi Tanpinar (1901-1962) poet, romancier, studiues dhe eseist turk, i njohur gjerësisht si një nga përfaqësuesit më të rëndësishëm të…

>> lexo më shumë

Alain Ducellier, Michel Balard

Alain Ducellier (1934), profesor i historisë së Mesjetës bizantine e ballkanike në Universitetin e Tuluzës Le Mirail. Objekt kryesor i studimeve të tij janë…

>> lexo më shumë

Albana Shala

Albana Shala është poete e re. Tashmë ajo jeton në Holandë. Terminologjia moderne, ndjeshmëria dhe hapësira e larmishme tematike përcjellin shqetësimet…

>> lexo më shumë

Albert Mousset

Albert Mousset (1883-1975) historian i njohur francez, diplomuar në Shkollën Kombëtare të Dokumenteve (École Nationale des Chartes), pranë Universitetit të…

>> lexo më shumë