Ndre Mjeda shkroi relativisht pak, por vepra e tij letrare mbetet ndër më të rëndësishmet e letërsisë…

>> lexo më shumë

Lirika zë vendin kryesor në krijimtarinë e Naimit, sadoqë poema epike Historia e Skënderbeut është…

>> lexo më shumë

Çajupi bëri emër në letërsinë tonë të fillimit të shek. XX kryesisht si poet,…

>> lexo më shumë

Te "Baba Tomorri" u shfaqën të gjitha prirjet krijuese të Çajupit dhe veçoritë e stilit e…

>> lexo më shumë

Mili dhe Haidhea është cilësuar prej Prof. Eqerem Çabejit si një nga poemat më të bukura…

>> lexo më shumë

Poezi të zgjedhura. Nga pikëpamja e përkatësisë në rrymat letrare, vepra e Asdrenit është…

>> lexo më shumë