Historia e një iluzioni dhe e një dështimi: kërkimi i një gjuhe të vetme dhe të përkryer,…

>> lexo më shumë

Gjashtë leksione, mbajtur nga Umberto Eco në vitet ’90 në Universitetin e Harvardit. Në këtë…

>> lexo më shumë

Leksionet e Sosyrit në Universitetin e Gjenevës, mbledhur prej nxënësve pas vdekjes së tij dhe…

>> lexo më shumë

Vjetërsia dhe autoktonia e shqiptarëve, nën dritën e të dhënave të dialektologjisë…

>> lexo më shumë

Një paraqitje e fakteve të gjuhës, e parimeve dhe e metodave të gjuhësisë, të shqyrtuara…

>> lexo më shumë