Ëndrra kosovare për pavarësi, çlirimi nga Serbia pas përmbysjes së Millosheviçit, ringjallja…

>> lexo më shumë

Kjo është një histori koncize e Polonisë. Studiuesit e dinë sa shumë detaje janë lënë…

>> lexo më shumë

Kufiri linguistik dhe kaosi hapësinor, lavdia industriale e Valonisë dhe mjerimi i Brukselit, koterij-i flamand…

>> lexo më shumë

Në këtë vepër të jashtëzakonshme, që përfshin gjithë historinë e Rusisë,…

>> lexo më shumë

Ky vëllim përshkruan aventurën njerëzore dhe politike të italo-shqiptarit Terenc Toçi: nga…

>> lexo më shumë

Ali Pasha i Janinës (? 1750-1822), guvernator i veriut të Greqisë kontinentale, emëruar nga osmanët,…

>> lexo më shumë