Oficeri i shërbimeve sekrete gjatë Luftës së Dytë Botërore, koloneli Xhejms V. Milano, komandoi…

>> lexo më shumë

Ky botim i rishikuar në mënyrë thelbësore i Erik J. Zürcher, i vlerësuar si një histori…

>> lexo më shumë

Në këtë studim dinamik e tërheqës, Henrik Meinander përvijon konturet aq interesante të…

>> lexo më shumë

Në librin "Epiri dhe Thesprotia" në shekuj autori pasqyron të vërtetën historike, tragjike dhe…

>> lexo më shumë

Selaniku, qyteti i fantazmave trajton historinë e një qyteti ku Lindja takon Perëndimin nën sundimin…

>> lexo më shumë

Në libër shqyrtohen planet antiturke, përkatësisht projektet çlirimtare të popujve ballkanikë,…

>> lexo më shumë