Në këtë vëllim janë përmbledhur disa prej eseve më domethënëse që Frojdi,…

>> lexo më shumë

Për mendimin grek, nëse bota shoqërore duhet t’i nënshtrohet numrit dhe masës, natyra përfaqëson…

>> lexo më shumë

ORIENTIMI SEKSUAL - NJË E DREJTË NJERËZORE Një ese për Ligjin Nëdrkombëtar të të…

>> lexo më shumë

Opiumi i intelektualëve i Raymon Aronit – perifrazim i shprehjes së famshme të Karl Marksit “feja…

>> lexo më shumë

Filozofia dhe besimi janë të vjetra po aq sa dhe vetë historia – dhe njëherazi po aq aktuale.…

>> lexo më shumë

Kur “shqiptarë” ishim ne, na linçonin si grabitës të vendeve të punës, në…

>> lexo më shumë